Skład: Bulion wołowy wolno gotowany 68% (woda, wyciąg z kości wołowych), bulion warzywny wolno gotowany 26%, (woda, wyciąg z warzyw, przecier pomidorowy, przyprawy), sól, aromaty naturalne. Do wytworzenia 100 g produktu wykorzystano 303 g kości wołowych z mięsem i 43 g warzyw: cebula, marchew, pietruszka, por, lubczyk.
Produkt może zawierać: gorczycę i gluten.
Naturalny bulion bez konserwantów – gotowany wolno, jak w domu.
Bulion wołowy Dworek 1905 powstaje w procesie wolnego gotowania mięsa, kości wołowych i warzyw, z dodatkiem aromatycznych ziół. Produkt bez konserwantów, bez dodatku wzmacniaczy smaku, oparty wyłącznie na składnikach naturalnych.
Jak przygotować?
Rozpuść odpowiednią ilość bulionu we wrzącej wodzie – w zależności od preferencji smakowych i zastosowania kulinarnego.
Z jednego słoiczka (130 g) uzyskasz nawet 1,3 litra wywaru.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
-
Wartość energetyczna: 242 kJ / 57 kcal
-
Tłuszcz: 0,3 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
-
Węglowodany: <0,5 g
– w tym cukry: <0,5 g
-
Białko: 14 g
-
Sól: 7,4 g
Informacje dodatkowe: