Skład: grudkowy ser - wyrabiany z krowiego MLEKA, sól max. 4,5%. Zawartość tluszczu w suchej masie min 25%.
Ser półtwardy, niedojrzały, średnio tłusty, słony, wędzony i parzony.
Przechowywać w temp od 2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spozyć do 24h.
Wartości odżywcze na 100g wyrobu: Energia: 1006 KJ/220 kcal Tluszcz:12 g w tym tłuszcze nasycone: 8,52g. Sacharoza: 2,5g z tego cukry: mniej niz 0,2g. Bialko: 22,23g. Sól: 3g.
Wędzony ser Polooštiepok – Oryginalny słowacki produkt
Poznaj wyjątkowy wędzony ser Polooštiepok, produkowany na Słowacji w sercu malowniczego Parku Narodowego. Nasz ser powstaje wyłącznie z naturalnych składników, co zapewnia mu autentyczny smak i wysoką jakość.
Mleko używane do produkcji pochodzi od bydła i owiec, które wypasają się na czystych, naturalnych pastwiskach, pełnych dzikich ziół i traw. Dzięki temu ser ma pełny, naturalny smak, który dodatkowo wzmacnia proces wędzenia, nadający mu charakterystyczny, dymny aromat.
Produkcja odbywa się w nieskazitelnej okolicy Parku Narodowego, co wpływa na wyjątkową jakość i naturalność naszego produktu. Polooštiepok to ser, który łączy tradycję i nowoczesność, wyróżniający się wyjątkowym smakiem, idealny do codziennych dań oraz specjalnych okazji.
To oryginalny słowacki produkt, który przeniesie Cię w serce Słowacji – pełne natury, tradycji i autentyczności. Idealny wybór dla osób szukających naturalnych, wyjątkowych smaków w swojej kuchni.
Minimalny termin do spożycia 16 dni.