Skład: grudkowy ser - wyrabiany z krowiego MLEKA, sól max. 4,5%. Zawartość tluszczu w suchej masie min 25%.
Ser półtwardy, niedojrzały, średnio tłusty, słony, wędzony i parzony.
Przechowywać w temp od 2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spozyć do 24h.
Wartości odżywcze na 100g wyrobu: Energia: 1006 KJ/220 kcal Tluszcz:12 g w tym tłuszcze nasycone: 8,52g. Sacharoza: 2,5g z tego cukry: mniej niz 0,2g. Bialko: 22,23g. Sól: 3g.
Wędzony ser Tyčinky – Oryginalny słowacki produkt
Poznaj wyjątkowy wędzony ser Tyčinky, produkowany na Słowacji w malowniczym Parku Narodowym. Nasz ser powstaje wyłącznie z naturalnych składników, co zapewnia mu autentyczny, pełny smak i najwyższą jakość.
Mleko wykorzystywane do produkcji pochodzi od bydła i owiec, które wypasają się na czystych, naturalnych pastwiskach, bogatych w dzikie zioła i trawy. Dzięki temu ser Tyčinky ma wyjątkowy, naturalny smak, który zyskuje dodatkowy charakter dzięki procesowi wędzenia, nadającemu mu dymny, aromatyczny posmak.
Produkcja odbywa się w jednym z najczystszych regionów Słowacji, w Parku Narodowym, co gwarantuje, że ser jest w pełni naturalny i pozbawiony sztucznych dodatków. Wędzony ser Tyčinky to doskonała przekąska, idealna do sałatek, kanapek czy jako dodatek do wielu dań.
To oryginalny słowacki produkt, który przeniesie Cię w serce Słowacji – pełne tradycji, czystości i naturalnych smaków. Idealny wybór dla osób szukających autentycznych, wyjątkowych smaków w swojej kuchni.
Minimalny termin do spożycia 15 dni.