Skład: Woda źródlana, mąka (pszenna, żytnia, owsiana – zawierają gluten), bulion warzywny (warzywa w zmiennych porcjach 47% – marchew, pietruszka, por, cebula, czosnek, natka pietruszki, lubczyk; woda, sól, olej rzepakowy, pieprz czarny, suszone grzyby – borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, sok z cytryn), grzyby suszone w zmiennych porcjach 0,4% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny), czosnek świeży 0,2%, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz mielony, majeranek.
Alergeny: Zawiera gluten. Może zawierać gorczycę.
Bez mięsa. Produkt sterylizowany.
Żurek Wigilijny Postny – Edycja Świąteczna
Opis produktu:
Tradycyjny żurek wigilijny przygotowany na naturalnym zakwasie z dodatkiem grzybów leśnych, czosnku i aromatycznych przypraw.
Gęsty, kremowy i delikatnie kwaśny – idealny jako postna zupa na wigilijny stół. Bez mięsa, bez konserwantów, gotowy do podgrzania.
Doskonały do podania z ziemniakami lub pieczywem.
Wartość odżywcza w 100 g:
-
Wartość energetyczna: 76 kJ / 18 kcal
-
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
-
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 0,2 g
-
Białko: 0,5 g
-
Sól: 1,3 g
Sposób przygotowania:
Przelać zawartość słoika do garnka, doprowadzić do wrzenia, doprawić według własnego smaku.
Przechowywanie:
W suchym i chłodnym miejscu (1–25°C). Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 h.
Masa netto: 660 g
Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 18 miesięcy w dniu wysyłki.